T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / YEŞİLHİSAR - Yeşilhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI YAYIMLANDI

      Kayseri İli 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Ortak Sınavlarda Kullanılacak Konu Soru Dağılım Çizelgeleri

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnternet Sitesinde Yayımlandı.


  Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği, 09/09/2023 tarihinde 32304 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Yönetmeliğin incelenmesi ve yönetmelikte belirtilen ülke, il/ilçe ve okul düzeyinde yapılacak sınavlarla ilgili İl alan zümre kurulu toplantıları, Kayseri Ölçme Değerlendirme Merkezi personellerinin ve ilçe alan zümre başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığının hazırladığı örnek konu soru dağılım tabloları rehber kabul edilerek il/ilçe ve okullarda yapılacak olan ortak sınavlarda kullanılmak üzere konu soru dağılım tabloları İl alan zümre kurulu tarafından belirlenmiştir. Konu soru dağılım tabloları kayseri.meb.gov.tr adresinde duyurular bölümünde yayımlanmıştır. Ayrıca bütün okullarımıza resmi yazı ile iletilmiştir. Öğretmenlerimiz okullarında yapacakları sınavlarda konu soru dağılım tablosunda belirtilen kazanımlar ve soru sayılarına göre sınav yapacaklardır. 

Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliğine göre 2023-2024 Eğitim öğretim yılı 2. dönem konu soru dağılım tabloları da 2. dönem başı yapılacak il zümre toplantılarında Kayseri Ölçme Değerlendirme Merkezi işbirliği ile İl alan zümre kurulu tarafından oluşturulup ilgili şubelere (Temel Eğitim, Ortaöğretim, Din Öğretimi, Mesleki Eğitim, Özel Öğretim Kurumları, Özel Eğitim) iletilecektir. 2. dönemi kapsayacak konu soru dağılım tabloları da kayseri.meb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.

Bakanlık, il/ilçe geneli yapılacak ortak yazılı sınavlarda çoktan seçmeli sorular kullanılacaktır. Bunun dışında kalan tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu ve açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacaktır.

2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 2. yazılı sınavları, 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır.

İl/İlçe düzeyinde yapılacak ortak sınav veya sınavlar, İlçe Millî Eğitim Müdürleri Kurulu toplanarak kararlaştırılacak olup daha sonraki bir tarihte duyurulacaktır.

- Kayseri İli 2023/2024 Eğitim öğretim yılı 1. Dönem konu soru dağılım tabloları için tıklayınız.    !!! 17.10.2023 tarihinde güncellendi !!!

- Yazılı ve uygulamalı sınavlara yönelik sıkça sorulan soruları incelemek için tıklayınız.

- Konu soru dağılım tablolarında dikkat edilecek hususları incelemek için tıklayınız.

- Okul düzeyi ortak sınav sorularının hazırlanmasında dikkat edilecek hususları incelemek için tıklayınız.

 

21-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.10.2023 - Güncelleme: 21.10.2023 10:57 - Görüntülenme: 143
Kaynak: https://kayseriodm.meb.gov.tr/www/konusorudagilimtablolariyayimlandi/icerik/197
  Beğen | 0  kişi beğendi