KAYSERİ / YEŞİLHİSAR - Yeşilhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

n/a
Adana Yolu Üzeri Yavuz Selim Mah. Adana Cad. 38800 Yeşilhisar/Kayseri
Vizyon
Kendini, çevresini, dünyayı tanıyan, kendi ayakları üzerinde durabilen, sağlıklı gençler yetiştirmek.
Misyon
Okuyan, düşünen, sabırlı, kendisini ve çevreyi tanıyan, meslek sahibi kişiler yetiştirmek.
Başarılar
2015-2016 ve 2016-2017 Yıllarında Karete İl Birinciliği. 2021-2022 yılı Liseler arası basketbol turnuvası birinciliği.
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :3
Öğretim Şekli :Tam gün-Tam Yıl Eğitim Uygulanmaktadır. Tekli Öğretim
Uydu İnternet (VSAT)
İlçenin Niğde çıkışındadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz 24 dönüm bahçe içerisinde 8 dönüm kapalı alandan oluşmaktadır. İlçenin Güney çıkışı üzerinde bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezine uzaklık 70 km´dir. Okulumuz minibüs terminalinin 2 km uzağındadır. İl merkezinden ulaşım belli saatlerde kalkan araçlar ile sağlanmaktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz Karete Takımı İle Her Yıl İlde Derece Almakta ve Madalyalar Kazanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Ultraviyole dezenfektan tasarım ve yapımı. İlçenin hava durumu kaydını tutan hava durumu istasyonu yapımı. Otomatik yoklama sistemi. Elektrikli cihazların uzaktan kontrolleri.
Proje Çalışmaları
Hava durumu istasyonu Kartlı geçiş ve ödeme sistemi Ultraviyole dezenfektan Sabit güvenlik kamerasının hareketli güvenlik kamerasına dönüştürülmesi İç mekan kamerasının dış mekan kamerasına dönüştürülmesi 3 boyutlu yazıcının etkin kullanıldığı faydalı tasarımların hayata geçirilmesi, Cihazların bluetooth ya da internet üzerinden kontrol edilmesi gibi bir çok projeye ev sahipliği yapmaktadır. Yapılan projelerin neredeyse tamamı okulumuzda aktif olarak kullanılmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2022 Haziran ayında, Robotik konusunda staj yapmak üzere 20 öğrenci ve öğretmenimiz İtalya'ya gitmiştir.
Diğer Hususlar
Huzurlu ve keyifli bir iş ortamında çalışmak ya da eğitim almak isteyen, okulda zaman geçirmekten zevk alan, çalışkan, okumayı seven, okulu bir devlet kurumu olması yanı sıra evi gibi görüp, sahiplenen arkadaşlarla birlikte çalışmak istiyoruz. İlçemizde bulunan çok sayıdaki pansiyonlu okulda öğretmenlerimizin istemesi halinde nöbet tutma imkanı vardır.