Kurum Adı : YEŞİLHİSAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
WEB Adresi : http://yesilhisarmtal.meb.k12.tr
Adres : Yavuz Selim Mah. Adana Cad. 38800 Yeşilhisar/Kayseri

VİZYON
Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda; mesleki ve teknik eğitimde ulusal saygınlığa sahip bir eğitim kurumu olmak."

MİSYON
Kişinin mutluluğu, toplumun refahı ve ülkenin kalkınması için; mesleki ve teknik eğitim alanında iş dünyasının beklentilerine uygun, nitelikli insan gücü yetiştirmek."

BAŞARILAR
2010-2011 Türkiye Talasemi ve Lösemi konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye birinciliği,İl bazında kompozisyon ve şiir dallarında çeşitli konularda yapılan çalışmalarda iki 1.lik,bir 2.lik. 2011-2012 İlçe bazında yapılan yarışmalarda: Kompozisyon ve şiir dallarında çeşitli konularda 1.lik ve 2.likler,Masa Tenisi 1.liği, kısa ve uzun mesafe koşu yarışmalarında kızlar ve erkeklerde 1.likler, Futbol Turnuvası 1.liği. 2015-2016 ve 2016-2017 Yıllarında Karete İl Birincili ve Çeşitli Kategorilerde Madalyalar Alınmıştır.

Öğretmen Sayısı : 33
Rehber Öğretmen Sayısı : 1
Öğrenci Sayısı : 184
Öğretim Şekli : Tam gün-Tam Yıl Eğitim Uygulanmaktadır. Tekli Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:10 - 16:20
Derslik Sayısı : 16 Atölye-İşlik Sayısı : 3
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 3
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İngilizce İnternet Bağlantısı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 1 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 1 Revir : 0
Lojman Sayısı : 1
Lojman Bilgisi : 2 Katlı,sobalı,okul bahçesi içinde bulunmaktadır. Sayısı:5
Isınma Şekli : Kalorifer- Fuel-Oil

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkzinden ulaşım batı terminalinden Yeşilhisar arabaları ile sağlanmaktadır. İlçe merkezinden ulaşım belli saatlerde kalkan ilçeye ait otobüsler ile sağlanmaktadır.
Ulaşım : İlçe Merkezindedir.
Servis Bilgisi : Yok
Yerleşim Yeri Bilgisi : Okulumuz 23160 m2 bahçe içerisinde 7975m2 kapalı alandan oluşmaktadır.İlçenin Güney çıkışı üzerinde bulunmaktadır.

Kontenjan Bilgileri : 102

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler : Okulumuz Karete Takımı İle Her Yıl İlde Derece Almakta ve Madalyalar Kazanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :